getglue-logo

websites

Wat is GetGlue? En wat kan ik ermee?

27 Oct , 2010  

Dagelijks kom je op internet nieuwe dingen tegen die beloven de next best thing te zijn. Meestal zijn ze dat niet. Maar een aantal weken geleden ontdekte ik GetGlue. En GetGlue zou zo maar eens groot kunnen worden. Daarom een korte review met uitleg wat GetGlue is, hoe dat zit met die stickers, de nadelen en een korte video.

Wat is GetGlue?

GetGlue is een social discovery tool, zoals bijvoorbeeld last.fm dat is voor muziek en goodreads voor boeken. Alleen GetGlue gaat verder. Met GetGlue kun je inchecken op TV shows, muziek, boeken, films, games, wijn en talloze andere onderwerpen. Vind je iets gaaf, dan kun je op ‘like’ drukken, want dat je een film gekeken hebt, betekent natuurlijk niet dat je hem ook leuk vond. Op basis van jouw checkins en likes krijg je vervolgens aanbevelingen: ‘als je dit bandje tof vind, moet je deze band eens luisteren’.

Verder kun je natuurlijk vriendjes worden met anderen en kun je GetGlue koppelen aan FaceBook en Twitter. Zo kun je ook van je vrienden zien wat ze kijken, luisteren en lezen. Tot slot hebben ze ook een spelelement in GetGlue gestopt. Je kunt namelijk stickers verdienen, die komen niet allen op je profiel, maar als je er genoeg hebt sturen ze ze ook daadwerkelijk per post naar je op.

GetGlue in Nederland?

Wil je inchecken op een bepaald item, maar kom je er achter dat ze dat nog niet hebben, dan kun je het toevoegen doormiddel van een plugin in je browser. Alleen dan moet je het item wel eerst vinden in de lijst ondersteunde websites. Daarin vind je een hele hoop, maar het blijkt wat lastig om bijvoorbeeld Nederlandse boeken en televisieprogramma’s te vinden. Hopelijk lossen ze dat binnenkort op.

Het nadeel van GetGlue

Anders dan bijvoorbeeld Goodreads en last.fm houdt GetGlue zich niet aan een bepaald thema. Alles is mogelijk. Daarnaast kunnen gebruikers vrij makkelijk zelf nieuwe dingen toevoegen. Het risico van die aanpak is vervuiling en ruis. Dit lijkt nu nog mee te vallen en ik hoop dat dat zo blijft.

GetGlue promo video

Voor de liefhebbers van video, hier ook een korte uitleg van GetGlue zelf:


One Response

  1. thnx.. ik had al een getglue-account, maar toch leuk om te lezen wat JIJ er van vindt..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *