spotify-logo

mobiel

Vijf van de beste Android Apps

28 Sep , 2010  

Het leuke van smartphones zoals de Android en iPhone is dat je ze zo kunt inrichten als je zelf wilt. Duizenden Apps staan tot je beschikking en er is voor elk wat wils. En vervolgens kun je in de kroeg ervaringen en tips uitwisselen over de tofste App op jouw telefoon.

Hier een totaal subjectief lijstje van vijf Apps op mijn Android die voor mij (naast o.a. gmail en twitter) onmisbaar zijn geworden. Tips en suggesties zijn overigens altijd welkom!

Gigstar for Android

Ik vind het leuk om af en toe een concert van een goede band te bezoeken, maar heb niet de tijd om telkens al die sites van de podia in de gaten te houden. Gelukkig is er Gigstar for Android (voorheen heette deze app Alice).
Gigstar importeert de artiesten die jij luistert uit je SD kaart of uit je Last.fm account en houdt voor je in de gaten wanneer en waar die bands optreden. Je kunt instellen dat bijvoorbeeld alleen alle optredens binnen een straal van 200 kilometer worden bijgehouden. Waar die dat vandaan haalt weet ik niet, maar de database lijkt zo’n beetje alles te hebben.
Door Gigstar heb ik al meerdere gave optredens bezocht die ik anders waarschijnlijk gemist had. Een must voor alle muziekliefhebbers dus!

Buienalarm

Deze App heeft me al meerdere keren behoed voor een nat pak. Hij vergelijkt je locatie met de prognose van Buienradar en geeft je keurig een melding voordat het gaat regenen. Vaak krijg je die een kwartier of een half uur van te voren, zodat je genoeg tijd hebt om ergens een winkel in te duiken of snel naar huis te fietsen.

Barcode Scanner

Veel mensen zullen de Barcode Scanner al wel op hun Android hebben. Voor de rest: Simpel en handig. Als je met de Barcode Scanner bijvoorbeeld een van de QR codes op deze pagina scant, ga je automatisch naar de juiste pagina waar je die App kunt downloaden. Scheelt en hoop typewerk op dat kleine schermpje.
Maar hij is ook heel handig als je in een elektronicawinkel staat te twijfelen welk apparaat je moet kopen. Je scant gewoon even de barcode en grote kans dat Google je zo naar de review van dat apparaat op Kieskeurig brengt.

RunKeeper

Ik zal maar direct bekennen dat ik niet heel sportief ben. Maar ik doe wel elk jaar me met de 4 mijl van Groningen. Voor de niet Groningers: Dat is ongeveer 6,6 kilometer van Haren naar het centrum van Groningen. Dus ik ben nu druk aan het trainen. Maar als ik zomaar een rondje door het park ren weet ik niet hoeveel kilometer ik gelopen heb.
RunKeeper houdt dit allemaal keurig voor me bij. Niet allen de snelheid, de afstand en de tijd, maar bijvoorbeeld ook het aantal calorieën dat je verbrand en de hoogteverschillen. Vervolgens kun je je route op een kaart terugkijken en delen via Twitter of Facebook. Dat laatste werkt voor mij ook goed, want je vrienden gaan natuurlijk commentaar leveren dat je niet snel genoeg loopt en daar wordt ik competitief van ;-)

Shazam

Weer een App voor muziekliefhebbers. Soms hoor je ergens een leuk nummer maar mis je de titel. Geen nood: Laat Shazam een seconde of 10 naar het nummer luisteren en je krijgt (bijna altijd) netjes de titel en uitvoerende artiest op je schermpje. Vervolgens kun je dat naar jezelf mailen zodat je het niet vergeet.

Muziekspeler?

Waar ik nog steeds geen goede app voor heb is de muziekspeler. Naast de standaard muziekspeler van Android heb ik inmiddels meerdere andere spelers geprobeerd waaronder bTunes en doubleTwist. Maar ze halen het gewoon niet bij mijn oude, helaas overleden, iPod. Tips zijn dus welkom!

Welke Android App mist in dit lijstje?

Heb je een App op je Android die mist in dit lijstje? Laat het even weten in de comments hieronder!


4 Responses

 1. Ilse says:

  Knap dat je je selectie tot 5 hebt kunnen beperken :-) Mijn telefoon heeft continu gebrek aan ruimte omdat ik steeds weer nieuwe apps probeer. Er zijn er teveel!

  Shazam en Barcodescanner zouden ook in mijn top5 staan. De NYTimes app gebruik ik ook vaak, het leest prettig, met interessante artikelen.

  Verder gebruik ik “Photoshop Express”, een gratis en uitgebreid programma om afbeeldingen mee te bewerken. Er zijn er meer van dit type, maar die zijn vaak niet gratis. Deze voelt heel degelijk aan en heeft veel opties.

  Af en toe publiceer ik (bewerkte) foto’s op Blipfoto.com via mijn telefoon. Mag ik hier meteen nog even schaamteloos onze Blipfoto app voor Android promoten? ;-)

 2. Remi van Beekum says:

  Er zijn er ook veel te veel, maar af en toe gooi ik er weer een paar vanaf. Ik heb ook de neiging om alle nieuwe dingen te proberen. Dus dat is ook wel noodzakelijk.
  Blipfoto moet ik maar eens proberen!

 3. The M@trickx says:

  MixZing Media Player lijkt me wel een goede player die in de buurt van de iphone komt.

 4. He echt heel erg blij met onze eerste app, was alleen voor beveiligingspersoneel maar nu gratis te downloaden, check https://market.android.com/details?id=com.uglyturtle.noodknop

  Voel je veilig met Noodknop
  Noodknop is een persoonlijk alarmsysteem. Nadat u Noodknop heeft geactiveerd zullen de door u ingevoerde ICE-adressen (In Case of Emergency) worden gewaarschuwd dat er iets gaande is.
  Dit noodbericht wordt verzonden via SMS en email, en bevat uw persoonlijke bericht. De email bevat ook uw laatst bekende GPS coordinaten in de vorm van een link naar Google Maps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *